Πάτμος Παραλία Εψιμιά

Πάτμος παραλίες

H περιοχή της Εψιμιάς όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην ομώνυμη Παναγία είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της Πάτμου. Στην Περιοχή υπάρχουν στην πραγματικότητα  2 παραλίες.  Μια αριστερά όπως θα κατέβετε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην θάλασσα και μια δεξιά μετά την μικρή λιμνοθάλασσα.

Πάτμος Παραλία Εψιμιά

Η περιοχή της Εψιμιάς, η παραλία και η είσοδος της Λιμνοθάλασσας από ψηλά

Όλη η περιοχή με το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας της Εψιμιάς που το πλημυρίζει η θάλασσα για αυτό έχει χτιστεί ένα προστατευτικό μαντράκι  για να το προστατεύει, την λιμνοθάλασσα και τα διαβρωμένα από το νερό και τον αέρα πανέμορφα βράχια, είναι ονειρική.  Για να φτάσετε στην Εψιμιά πρέπει να έχετε εξερευνητικό πνεύμα.

Πάτμος Παραλία Εψιμιά

Η πανέμορφη λιμνοθάλασσα, η αριστερή παραλία και στο βάθος η Παναγία της Εψιμιάς

Θα στρίψετε για Σάψιλα, αλλά δεν θα πάρετε το αριστερό δρομάκι  που πάει για Σάψιλα και Λουκάκια, αλλά το δεξιό που πάει για Εψιμιά. Στο τέλος του δρόμου θα φτάσετε σε ένα αδιέξοδο δεξιά σας ένα στεγασμένο ιδιωτικό πάρκιγκ, μπροστά σας η πόρτα από ένα ιδιωτικό γκαράζ.  Είναι η ώρα να φύγετε; όχι είναι η ώρα να κατέβετε τα σκαλοπάτια που βρίσκονται αριστερά σας.

Πάτμος Παραλία Εψιμιά

Η δεξιά πιο απομονωμένη παραλια στην Εψιμιά

Η περιοχή έχει υποβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα τους 2 τεράστιους μαντρότοιχους των δυο οικοπέδων που έχουν μαντρώσει όλη την περιοχή μέχρι την θάλασσα. Στο τέλος του πρώτου μαντρότοιχου μάλιστα έχουν κοπεί και μερικά τεράστια αλμυρίκια. Οι τεράστιοι μαντρότοιχοι αφήνουν μόνο μια στενή λωρίδα με πολλά σκαλοπάτια σαν πρόσβαση κυρίως για την Παναγία της Εψιμιάς και με λίγη δυσκολία για την θάλασσα. Δεν μου κάνει εντύπωση, είναι η ιστορία της πατρίδας μας σε όλα τα νησιά έχω συναντήσει αντίστοιχα φαινόμενα. Απλά το αναφέρω ότι δεν έχει και την πιο εύκολη πρόσβαση, αλλά είναι ένα μέρος της Πάτμου που αξίζει να δείτε.

ΠΑΤΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΨΙΜΙΑ