Παραλία Γερανός (Παναγία Γερανού)

Πλήρης οδηγός για τις παραλίες της Πάτμου

Η περιοχή του Γερανού και η παραλία του, είναι αρκετά απομακρυσμένη από Σκάλα και από την Χώρα της Πάτμου, αλλά είναι μια περιοχή που αξίζει την επίσκεψη σας. Η παραλία στον Γερανό είναι ένα από τα πιο εξωτικά τοπία της Πάτμου. Γιαυτό σας βάζω αυτόν τον δορυφορικό χάρτη για να δείτε την ευρύτερη περιοχή.

Παραλία Γερανός

Στην περιοχή του Γερανού υπάρχει το εκπληκτικό εκκλησάκι της Παναγίας του Γερανού που από την αυλή του θαυμάζεις το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Από την άσφαλτο ένας μικρός χωματόδρομος φτάνει μέχρι το εκκλησάκι. Πριν την ανηφόρα για την Παναγία στο δεξί σας χέρι υπάρχει ένα μονοπάτι που φτάνει στη θάλασσα, αν θέλετε να φτάσετε στην παραλία και όχι απλώς να την θαυμάσετε από μακριά.

Παραλία Γερανός

Στην περιοχή του Γερανού υπάρχουν στην ουσία τρεις παραλίες. Μια στο τέλος του δρόμου που αριστερά σας θα δείτε ένα σκάφος και κάτι παλιά μηχανήματα στην στεριά. Εκεί τελειώνει και η Πάτμος. Δύο παραλίες η μια συνέχεια της άλλης βρίσκονται κάτω από τον λόφο που βρίσκεται η Παναγία του Γερανού. Σε όλες υπάρχουν πανέμορφα πολύχρωμα χοντρά βότσαλα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΕΡΑΝΟΥ ΠΑΤΜΟΣ